2011. július 28., csütörtök

Tegnap munka után elmentünk a lányokkal Calellaba. Csak hárman voltunk, mert Nicolas nem akart jönni, a többieknek meg nem szóltunk. Nekem is csak munka után mondták, ahogy elváltunk a többiektől. Így haza sem mentünk, egyből mentünk a vonatállomásra. A vonatállomás Santa Suzannan van, ami kb. 15 perc séta. Malgratban is megáll a vonat, de ha pl. Barcelonába akarunk menni, akkor érdemesebb S. S.ba menni, mert az közelebb van Barcelonához. Santa Suzanna és Malgrat egyébként teljesen össze van nőve. Két külön város, de egybenőtt a sok hotellel és szórakozóhelyekkel. Így nem a pusztában kell sétálni, hanem egy hosszú sétálóutca félén, tele kirakodókkal.
Calella két megállóra van Malgrattól. Odafelé tudtunk bliccelni a vonaton, visszafelé már kellett jegyet venni. Azt még nem mondtam, hogy itt a vonatozás teljesen máshogy megy, mint otthon. Nincsenek kallerek a vonaton, sőt, sehol sincsenek, csak mielőtt a vágányhoz mész, át kell menni egy kapun. A kapu ajtaja akkor nyílik ki, amikor berakod a jegyedet, de persze utána kiadja. Ezzel érvényesíted. Van olyan megálló, ahol kifelé menet is be kell raknod a jegyet (nem csak befelé menet), különben nem tudsz kimenni. Akkor lehet bliccelni, ha tudod, hogy melyik megállónál van ilyen kapu és melyiknél lehet csak simán kisétálni. Calellaban pl. odafelé jegy nélkül is ki lehet sétálni a vonatállomásról, viszont Calellaból csak úgy tudsz kijutni, ha veszel jegyet. Persze, lehet azzal bliccelni, hogy pl. ha 3an vagyunk 1 jegyet veszünk és gyorsan egymás után átrohanunk a kapun. :P De ezt még nem próbáltuk.
Szóval, olyan háromnegyed 7 körül megérkeztünk. A lányok már többször voltak a városban és mondták, hogy nagyon finom jégkrémet lehet kapni. És tényleg! :D Nézzétek meg a honlapot, itt vettünk fagyit: http://www.llaollao.es/  De nem ám akármilyen fagyit! Ilyet:


Ez olyan, hogy egy nagyobb műanyag poharat töltenek meg azzal, amivel akarod. Az egész több rétegből áll.
Első réteg: a pohár aljára nyomnak egy kis fagyit (ez valami joghurtos cucc)
Második: utána választhatsz több fajta kandírozott dolog közül. Én a mandulát választottam, de van még dió, valami fahéjas dolog, műzli féle, smarties...a többire nem emlékszem.
Harmadik: 3 fajta gyümölcsöt választhatsz. Én mangót, ananászt és sárgadinnyét kértem, de lehet görögdinnye is, kiwi stb. A mangó nem volt annyira jó választás, a többi nagyon fini volt.
Negyedik: ismét a kandírozott félékből kell választani. Én a fahéjas valamit választottam.
Ötödik: fagyi megint, és ha kéred, még mézet is csurgatnak rá! :) Naná, hogy kértem! :)
Valami eszméletlen finom volt. A sok gyümölcs, meg a fincsi fagyi együtt. Nagyon jó volt, persze van ára, de egyszer mindenképpen megéri kipróbálni.
Ezután sétáltunk a városban, bementünk egy csomó boltba, nézelődtünk. Mikor megéheztünk, beültünk egy pizzériába. Ettem már jobb pizzát is, de mivel farkas éhes voltam, megettem mindet! :) A pizza mellé mindenki legurított egy sört, de a lányok csak a citromos sört szeretik, úgyhogy ők azzal nyomták.
Kaja után majd kidurrantunk. Elsétáltunk a vonatállomásra, megvettük a jegyet és vártunk a vonatra. Kb. 10 körül jött. Mire Santa Suzannara értünk, a sétálóutca tele volt emberekkel. Mindenki a bódékat és a sok felesleges kacatot nézegette, amiket a bódésok árulnak. Még afroamerikai sérót is lehet fonatni, és tetkót, hennát is lehet csináltatni ezen az utcán...
Ahogy sétáltunk, láttunk egy ember, aki olyan indiainak nézett ki és azt csinálta, hogy egy kör alakú szőnyeg felett lebegett! A bal kezével egy fa rudat fogott (mintha azzal tartaná magát) és törökülésben ült a levegőben. Nekem ez nagyon durva látvány volt. Persze biztos, hogy ült valami átlátszó dolgon, de akkor is. Tiszta Supernatural volt!
Kb. háromnegyed 11re visszaértünk a lakásba. Nicolas gitározott egy kicsit, beszélgettünk,  aztán fél 1 körül lefeküdtünk.
Ma nincs David, ezért később jöttünk az irodába (9 helyett, 9.20ra...), mert Santynak el kell vinni az iskolába a gyerekét vagy gyerekeit és így nem tud ideérni 9re. Egyébként David Olaszországba ment bizniszelni. Ha jól tudom, akkor holnap sem lesz.
Ma az idő nagyon jó, legszívesebben a parton lennék. A többiek is unatkoznak, mert alig van hívás. Olyan szívás, hogy ilyenkor is 6ig itt kell punnyadni. :( Végre jó az idő, lehetne valamit csinálni, de nem...hétköznap nem. Legalább is 6ig nem.
Ez Samar utolsó hete, úgyhogy nagyon ki akarja használni. Ezt értsétek úgy, hogy minden nap buli lesz...Egészen szerdáig. Mert pénteken dolgozik itt utoljára, de csak szerdán fog hazamenni.
Most ennyi! :)

1 megjegyzés:

  1. Végre tudok kommentelni jejejeee :)))
    és az a fagyiiii hmmmmm :))))))))))

    VálaszTörlés