2011. július 29., péntek

Tegnap átmentünk este a másik lakásba, mert Hugo főzött. Már régóta ígérgette, hogy csinál valami kínai kaját, de azt nem tud, úgyhogy tésztát és szószt csinált. Nagyon finom volt.
Utána iszogattunk és elmentünk bulizni. Jó volt, ma mindenki nagyon fáradt.

2011. július 28., csütörtök

Tegnap munka után elmentünk a lányokkal Calellaba. Csak hárman voltunk, mert Nicolas nem akart jönni, a többieknek meg nem szóltunk. Nekem is csak munka után mondták, ahogy elváltunk a többiektől. Így haza sem mentünk, egyből mentünk a vonatállomásra. A vonatállomás Santa Suzannan van, ami kb. 15 perc séta. Malgratban is megáll a vonat, de ha pl. Barcelonába akarunk menni, akkor érdemesebb S. S.ba menni, mert az közelebb van Barcelonához. Santa Suzanna és Malgrat egyébként teljesen össze van nőve. Két külön város, de egybenőtt a sok hotellel és szórakozóhelyekkel. Így nem a pusztában kell sétálni, hanem egy hosszú sétálóutca félén, tele kirakodókkal.
Calella két megállóra van Malgrattól. Odafelé tudtunk bliccelni a vonaton, visszafelé már kellett jegyet venni. Azt még nem mondtam, hogy itt a vonatozás teljesen máshogy megy, mint otthon. Nincsenek kallerek a vonaton, sőt, sehol sincsenek, csak mielőtt a vágányhoz mész, át kell menni egy kapun. A kapu ajtaja akkor nyílik ki, amikor berakod a jegyedet, de persze utána kiadja. Ezzel érvényesíted. Van olyan megálló, ahol kifelé menet is be kell raknod a jegyet (nem csak befelé menet), különben nem tudsz kimenni. Akkor lehet bliccelni, ha tudod, hogy melyik megállónál van ilyen kapu és melyiknél lehet csak simán kisétálni. Calellaban pl. odafelé jegy nélkül is ki lehet sétálni a vonatállomásról, viszont Calellaból csak úgy tudsz kijutni, ha veszel jegyet. Persze, lehet azzal bliccelni, hogy pl. ha 3an vagyunk 1 jegyet veszünk és gyorsan egymás után átrohanunk a kapun. :P De ezt még nem próbáltuk.
Szóval, olyan háromnegyed 7 körül megérkeztünk. A lányok már többször voltak a városban és mondták, hogy nagyon finom jégkrémet lehet kapni. És tényleg! :D Nézzétek meg a honlapot, itt vettünk fagyit: http://www.llaollao.es/  De nem ám akármilyen fagyit! Ilyet:


Ez olyan, hogy egy nagyobb műanyag poharat töltenek meg azzal, amivel akarod. Az egész több rétegből áll.
Első réteg: a pohár aljára nyomnak egy kis fagyit (ez valami joghurtos cucc)
Második: utána választhatsz több fajta kandírozott dolog közül. Én a mandulát választottam, de van még dió, valami fahéjas dolog, műzli féle, smarties...a többire nem emlékszem.
Harmadik: 3 fajta gyümölcsöt választhatsz. Én mangót, ananászt és sárgadinnyét kértem, de lehet görögdinnye is, kiwi stb. A mangó nem volt annyira jó választás, a többi nagyon fini volt.
Negyedik: ismét a kandírozott félékből kell választani. Én a fahéjas valamit választottam.
Ötödik: fagyi megint, és ha kéred, még mézet is csurgatnak rá! :) Naná, hogy kértem! :)
Valami eszméletlen finom volt. A sok gyümölcs, meg a fincsi fagyi együtt. Nagyon jó volt, persze van ára, de egyszer mindenképpen megéri kipróbálni.
Ezután sétáltunk a városban, bementünk egy csomó boltba, nézelődtünk. Mikor megéheztünk, beültünk egy pizzériába. Ettem már jobb pizzát is, de mivel farkas éhes voltam, megettem mindet! :) A pizza mellé mindenki legurított egy sört, de a lányok csak a citromos sört szeretik, úgyhogy ők azzal nyomták.
Kaja után majd kidurrantunk. Elsétáltunk a vonatállomásra, megvettük a jegyet és vártunk a vonatra. Kb. 10 körül jött. Mire Santa Suzannara értünk, a sétálóutca tele volt emberekkel. Mindenki a bódékat és a sok felesleges kacatot nézegette, amiket a bódésok árulnak. Még afroamerikai sérót is lehet fonatni, és tetkót, hennát is lehet csináltatni ezen az utcán...
Ahogy sétáltunk, láttunk egy ember, aki olyan indiainak nézett ki és azt csinálta, hogy egy kör alakú szőnyeg felett lebegett! A bal kezével egy fa rudat fogott (mintha azzal tartaná magát) és törökülésben ült a levegőben. Nekem ez nagyon durva látvány volt. Persze biztos, hogy ült valami átlátszó dolgon, de akkor is. Tiszta Supernatural volt!
Kb. háromnegyed 11re visszaértünk a lakásba. Nicolas gitározott egy kicsit, beszélgettünk,  aztán fél 1 körül lefeküdtünk.
Ma nincs David, ezért később jöttünk az irodába (9 helyett, 9.20ra...), mert Santynak el kell vinni az iskolába a gyerekét vagy gyerekeit és így nem tud ideérni 9re. Egyébként David Olaszországba ment bizniszelni. Ha jól tudom, akkor holnap sem lesz.
Ma az idő nagyon jó, legszívesebben a parton lennék. A többiek is unatkoznak, mert alig van hívás. Olyan szívás, hogy ilyenkor is 6ig itt kell punnyadni. :( Végre jó az idő, lehetne valamit csinálni, de nem...hétköznap nem. Legalább is 6ig nem.
Ez Samar utolsó hete, úgyhogy nagyon ki akarja használni. Ezt értsétek úgy, hogy minden nap buli lesz...Egészen szerdáig. Mert pénteken dolgozik itt utoljára, de csak szerdán fog hazamenni.
Most ennyi! :)

2011. július 26., kedd

Igen, az időjárás nagyon rossz, egész héten esni fog. Még jó, hogy csak július van...remélem szeptemberben nem fog havazni...
Kezdem a tegnapi napot (hétfő) a legelejéről. Tegnap Samar volt szabadnapos, mert a barátjával Mallorcára mentek szombaton és csak hétfőn késő este értek haza. Azt elfelejtettem mondani, hogy most miután lefordítottam a honlapot (és Davidnak, a főnöknek, online-ná kellene tennie), kaptam új feladatot. Reklámoznom kell az Animafestet magyar blogokban, honlapokon, fórumokon, mindenhol, ahol csak tudom. Ha van ötletetek, írjátok meg! :) Utána meg majd sulikat kell keresnem, hogy minél több partner legyen Magyarországról. A megváltozott feladaton kívül, a helyem is megváltozott az irodában. :) Van két szoba (ami a mi szempontunkból fontos): a nagyobb szobában van a főnök és 5 gyakornok. Ahogy a mellékelt gyönyörű kép is mutatja, én a másik szobában voltam, meg félig vagyok is. Azt hozzá kell tennem, hogy Samarnak ez az utolsó hete, úgyhogy utána az ő helyére fogok ülni. Hugo meg egyedül marad, de nem sokáig, mert utána augusztus közepén Natalija megy el. Ő a menedzser asszisztens. Neki kicsit több feladata van, mint a többieknek. Elmondom, hogy a többiek mit csinálnak: fogadják a hívásokat skypeon és rendes telefonon. Mindenkinek van számítógépe, két ember használ 1 telefont, meg Natalijának van egy külön, mert ő máshol ül.
David, a főnök, hétfőn azt mondta, hogy miután Natalija elmegy én fogok odaülni, persze majd elmond mindent, hogy hogy és mit kell csinálnom. Annyit tudok, hogy nekem elég sok mindenkit kell betanítom majd, meg elmondani, hogy mit hogy csináljanak. Néztem nagyot, amikor mondta, hogy Natalija helyét én veszem át, mert Hugon kívül mindenki előbb érkezett ide, Malgratba, mint én és gondoltam közülük valaki lesz Natalija helyén. De nem. Szóval, tegnap ahogy mondtam, Samar volt szabadnapos. Én odaültem a helyére, Natalija elmondta, hogy ha valaki hív, akkor mit kell kérdezni meg mondani, hogyan kell a számítógépes rendszert kezelni. Egyébként akik telefonálnak, szinte mind diákok. Ők ugyanazért hívják az Animafestet, amiért én anno, csak most én vagyok a vonalnak a másik végén. Tegnap egyelőre csak megfigyeltem, hogy ki hogy csinálja. :)
A mai nap. Ma Nicolas szabadnapos volt, mert eljöttek a szülei és ma Barcelonába mentek. Így én ma az ő helyére ültem az irodában. Kicsit unalmas volt a nap munka szempontjából, mert alig volt pár hívás egész nap. Azt még tudni kell, hogy ha csörög a telefon, akkor "aki kapja, marja" van. Aki hamarabb nyúl érte, az tud beszélni. Nekem ma 2 telefont sikerült felvennem, de tényleg alig volt hívás. Mindenki halálra unta magát meg netezett. Én is neteztem, csak én azért, hogy találjak blogot, fórumot stb. hasznos dolgot. Szóval én egyelőre nem unatkozok annyira. 
Ahogy munka szempontjából kicsit unalmas volt a nap, de 3 óra körül olyan történt, amit ennyire közelről még nem láttam... Az utcában az egyik hotel kigyulladt. Nem láttunk tüzet, csak hatalmas fekete füstöt. Az utcát is lezárták és a környező utcákat is. Rengeteg tűzoltóautó és rendőr jött ki, és talán még ennél is több bámészkodó volt...

Ezen a képen a 'B' jelöli az irodánkat, 'A' pedig a hotelt, ahol tűz volt. Santy, a nagyobbik főnök, amikor látta, hogy mi van, nagyon ideges lett, mert mondta, hogy abban a hotelben van egy diák gyakornok lány. Szerencsére felhívta és nem volt semmi baja, úgyhogy mindenki megnyugodott. Jó pár óráig tartott, mire a füst  kezdett eltűnni.
Ahogy megtudtuk, először a Malgrat de Mari önkéntes tűzoltók érkeztek ki, és kb. 1 óra múlva értek ide a hivatásos tűzoltók Barcelonából. David a főnök, mondta, hogy ez így megy. A mentőknél is ilyen sokat kell várni...

Ez az iroda. A legelső emeleten a lehúzott sárga ernyős lakás. Mi az erkélyről néztük a tüzet.

Miután végelett a nagy tűzoltásnak, 5 óra körül elkezdett zuhogni az eső. 6kor is szakadt, úgyhogy bőrig áztunk, mire a lakásba értünk. 
Nicolas még nincs itthon, mert ahogy mondtam, a szüleivel van. De szerintem késő este megérkezik majd. Miután hazaértünk, elkezdtünk sütni zöldséges pitét. Még nincs kész, de már nincs sok hátra. :) Jó illata van, már csorog a nyálam is! :)

Ezzel búcsúzom! Pusssziiii mindenkinek!
Az időjárás majdnem olyan jó, mint Pesten... :(

2011. július 25., hétfő

Jelentem megvolt az első tengerparti futásom! :) Munka után Hugoval elmentünk futni és én nagyon elfáradtam. Átfutottunk majdnem a mellettünk lévő, másik kis tengerparti városba, Pineda de Marba. Nagyon feltörte a cipő a lábamat, mert ez nem épp egy futócipő...úgyhogy mostanában nem megyek futni. :(

Tegnap

Tegnap elég kalandos délutánunk volt, ugyanis elmentünk Gironaba. A város nagyon szép, csak nem sok minden volt nyitva, mert tegnap és ma szünnap van. Persze nekünk nem… L Pedig az idő végre szép, lehetne egy csomó mindent csinálni…

Szóval tegnap délután indultunk el Malgratból és kb. 4-re Gironaba értünk. Megnéztünk sok szép helyet, nagyon aranyos kis város. Tele van szűk utcákkal, dombokkal, régi épületekkel.

10 után értünk vissza a lakásba, eléggé elfáradtunk.

Girona

G I R O N A












Ez egy katedrális volt

















2011. július 22., péntek

Hola!

Jelentem, befejeztem végre a honlapot! :) Minden kész, a főnöknek már csak online-ná kell tennie és lehet lesni a magyar nyelvű Animafest honlapot! :D Persze a fordítás nem a legjobb, ezt előre mondom! :)
Most hesszelek az irodában, mert a főnök azt mondta, hogy mára ennyi.
Tegnap este átjöttek a másik lakásból a srácok és főztünk megint. Nem tudom, mi volt, de nagyon finom volt. Valami zöldséges lasagne féle lehetett.
Ma jön Samar barátja és lehet, hogy elmegyünk megint bulizni... Én ezt nem fogom sokáig bírni! :)

Puszikaa

2011. július 21., csütörtök

OFF topik :)

FELVETTEK BCE-KTK-RA!!! :D  

Az idő vasárnap óta rossz volt. Tegnap egy kicsit javulni kezdett, úgyhogy munka után lementünk a partra. Esténként, mivel hideg van, nem megyünk sehova, csak filmet nézünk.
Ma már jobb az idő, lehet, hogy megint lemegyünk a partra munka után.
Haladgatok a honlappal, szerintem a héten kész lesz. Kicsit már unom...meg mindig találok valami hibát. :(

Péntek (július 15.)

A pénteki hamburger csinálás közben! 

Ez már kajálás közben!

2011. július 19., kedd

2011. július 18., hétfő

Hamár Hangover... :)

Közben hallgassátok ezt! :) Ne legyen olyan uncsi.

http://www.youtube.com/watch?v=kTasff-M-VU

Anya kedvéért a dirty details...

Szombaton, miután feljöttünk a partról (7 óra körül) kitakarítottuk a lakást, mert este átjöttek a másik lakásból a gyerkőcök. Volt 9 mire ideértek, ekkor kezdődött el igazán a buli....
Tiszta Hangover 3 is lehetett volna az az este. De akkor most elmesélek mindent! :)
Ott kezdődött, hogy elkezdtünk keményen alkoholizálni. Én annak ellenére, hogy rühellem a whiskyt, egy csomó whisky kólát megittam. Amikor meg már elfogyott a kóla, tisztán vagy gyümölcslével toltuk. Azt hiszem, többet nem iszok whiskyt, mert még a számat is kimarta. :)
Folyatom az estét: hangosan hallgattuk a zenét (nagyon hangosan). Múltkor már átjött a szomszéd, hogy halkítsuk le, de ezúttal nem a szomszéd jött át, hanem a rendőrök. Ez kb. 11 óra körül volt és tényleg jogos volt. Kicsit befosott mindenki (nyilván én is :)). Nagyon mérges fejjel, halál komolyan beszéltek valamiről a rendőrök....szerintem jobb, hogy egy szót sem értettem belőle!
Ezután persze kikapcsoltuk a zenét, és lassan elindultunk a buliba. Ez a hely kb. 5 percre van a lakásunktól. Nekünk nem kellett beugrót fizetni, mert csak mondtuk, hogy az Animafestnél dolgozunk és már kaptuk is volna a pecsétet...De...az egyik lány (Justina), hangosan ordibált valamit (én ilyenre nem is emlékszem), és erre a pecsétet osztó nagy darab fickó azt mondta, hogy mi bemehetünk, de Justina nem, mert hogy túl részeg. Erre arrébb álltunk, hogy megbeszéljük, hogy akkor most mi legyen. A kidobó, aki mondta, hogy Justina nem mehet be, kb. 10 méterre állhatott tőlünk (ez egy fontos részlet :D). Mi közben ugye beszéltük, hogy akkor most hogy lesz és elhangzott egy pár "what the fuck?" is, de nem a kidobónak szántuk, hanem úgy a helyzetnek. Erre odajön tök idegesen (én azt hittem ott megver mindenkit), és egyfolytában csak azt mondta, hogy "ez az én helyem, úgyhogy fogd be". Ezt Natalijának mondta, nem tudom miért, mert nem csak ő mondta, hogy wtf...ráadásul már 1 hónapja ezen a szórakozóhelyen tengeti a szombat estéjét. Szóval nem hiszem, hogy a kidobó nem ismerte volna meg. Na mindegy. Justina fogta magát és elment, mi azt sem tudtuk, hogy hova megy. Még egy fontos részlet: nem volt nála sem telefon, sem pénz, sem lakáskulcs.
Tehát mi bementünk a bulihelyre. Nagyon jó volt a buli. Natalija 4kor ment haza, akkor már Nicolas ki volt dőlve és az ágyában feküdt. Én és Samar is hazamentünk Natalija után, mert nem volt kulcsunk, és mi még maradni akartunk volna a buliban. Velünk jött Hugo és Sonja is. Ami még volt pia, azt megittuk, Nicolasra (aki kidőlt és az ágyában aludt) fogkrémet kentünk, piás üvegekkel lefényképeztük, elraktuk a bikininket (mert fürcsizni akartunk a tengerben) aztán visszamentünk a buliba. Az én bikinimet Samar táskájába raktam. Ez is egy fontos részlet lehet... :)
Visszamentünk, tánciztunk egy kicsit, Samar hirtelen eltűnt, mi meg csörögtünk tovább hárman. Egyszer csak betolakodott a körünkbe két belga fiú. Sonja odament hozzájuk, mondott nekik valamit és mondta nekünk, hogy akkor irány a beach. A két fiú is jött. Elég kis nyuszik voltak, nagyon nem is szóltak...azt sem értem mért jöttek velünk. Amikor a partra értünk, én csak gondoltam megnézem, milyen a víz, erre Hugo megpróbált belelökni....Egy pöppet vizes lettem. Hugo és Sonja belement teljesen a vízbe. Náluk sem volt fürdőruha, de csak bementek. Én és a két idegen kint maradtunk. Kicsit lubickoltak Sonjáék, aztán mindenki ment haza.
Én olyan 5 után értem haza. Bedőltem az ágyba és szunyáltam egészen 11ig, ugyanis fel kellett kelnem, mert a bolt, ami alattunk van, vasárnap csak 12ig van nyitva, és nekem kellett kenyér. Nagyon erőt kellett vennem magamon, hogy lemenjek a boltba, de végül sikerült. Mire felértem, Natalija és Nicolas is fent volt. Mondta Natalija, hogy Sonja írt neki egy sms-t, hogy Justina nálunk aludt-e, mert nem ment haza.... Uhh, mondom. Ez durva. De én visszafeküdtem aludni, mert nem bírtam fent lenni.
Délután megtudtam a sztorit, hogy mi történt Justinával, miért nem ment haza. Calellaban ébredt fel egy padon egy parkban...Malgrat és Calella között van Pineda de Mar. Csak hogy tudjátok, milyen messze kóborolt. Többet senki nem tud, mert Justina sem emlékszik semmire. Szerencsére semmi baja nem lett. Mivel nem volt nála sem pénz, sem mobil, el kellett gyalogolnia Pinedába és onnan tudott csak vonattal menni Malgratba, mert e két város között lehet bliccelni. Kb. ez volt a szombat este és a vasárnap délután. Vasárnap este megnéztünk egy filmet (The Prestige - nagyon jó film), olyan fél 1 után fejeztük be. Elmentünk csucsukálni és ma meg keltünk, mert menni kellett.
Mindenki nagyon kómás volt ma. Én vagy hatszor el tudtam volna aludni a gép előtt.
Munka után Sonjával és Hugoval elmentünk a távoli boltba (Carrefour), ahol egyszer már voltam. Vett mindenki egy csomó cuccot, megint elég lesz bő egy hétig tuti. Azt nem írtam le, hogy amikor első héten elmentünk, akkor milyen kis problémám akadt a fizetésnél. De most leírom, mert ma is történt egy kis incidens... Csak hogy mindenki tanuljon szerencsétlen Csilla esetén.
Legelső alkalommal ez történt: hosszú volt a sor mindegyik kasszánál. Mondom oké, én nem szarakodok ott, választom az auto paying módszert, aminél mindent te csinálsz. Neked kell becsipogtatnod a cuccokat és belerakni egy kosárba. Had ne mondjam, hogy mennyire béna voltam. Az eladónő, akinek az a dolga, hogy az ilyen bénáknak segítsen, mint én, vagy hússzor jött oda hozzám. Az első pár alkalom után, miután észrevette, hogy egy szót sem értek spanyolul és az automata is és a nő is csak spanyolul beszélt, átállította a nyelvet angolra. Mondom huhh, de jó, innentől már simaliba lesz. Ja...persze. Nagyon nem volt az, máig sem értem, hogy miért, de ciki volt, az biztos! :) Többet ezt nem választom.
A mostani alkalommal pedig ez volt: tanulva az előző esetből, rendes kasszához mentem. Nyugodt voltam, mert mondom baj nem lehet, csak odaadom a jó kis MasterCardomat, fizetek és hello. Hát igen, ezt hittem....amikor odaadtam a nőnek a kártyát, mondja, hogy passport? Mondom mi?? Minek? Hozzá kell tennem, hogy semmilyen igazolvány nem volt nálam, csak az EU kártya és a nemzetközi diák. Erre csak folyton kérdezi tovább, hogy passport, vagy személyi, vagy jogsi?? Mondom nincs nálam, csak a nemzetközi diák. Erre a mögöttem álló nő segített, mert a kasszás csak spanyolul óhajtott osztani, annak ellenére, hogy halhatta, hogy angolul válaszolok neki. A mögöttem álló nő mondta el, hogy mit mond az eladó: hogy ez a diák nem hivatalos és hogy legközelebb kell hogy legyen nálam valamilyen igazolvány. Nagyon befostam, mert először nem akarta elfogadni emiatt a kártyámat. De végül néztem rá bután (ami nem ment nehezen :)) és hajtogattam, hogy sorry, én ezt nem tudtam, és végül elengedett. Kicsit voltam csak betojva, hogy kimentem a puszta közepére a nagy semmiért...
Ja, és csak hogy tudjátok ti is. Amikor az alattunk lévő boltban fizetek kártyával, soha nem kértek semmilyen igazolványt. Ezért sem tudtam, hogy kellene vinnem. Hihetetlen, hogy EUn belül is vannak ilyen hülyeségek. Egy kis vásárlásnál sem boldogul az ember külföldön, ha nincs hivatalos irata...
Mára ennyi. Zárul a naplóm mai fejezete! :)

Buenas noches! :)

2011. július 16., szombat

Tegnap munka után volt közös főzés. Hamburgert ettünk, meg salátát hozzá. Nagyon finom volt, jól be is kajált mindenki. Utána elmentünk a Maui nevü beülős helyre, ahova egyszer már mentünk (múlt héten vasárnap). Ittunk két kör sört, meg egy kör rövidet és utána hazamentünk. Egyébként a főnök itt dolgozik, ő hozta nekünk a rövid kört. Aranyos volt, mert valami almás cuccot hozott és nagyon finom volt...annak ellenére, hogy mi nem is kértük.
Ma nem megyünk napközben sehova, csak a partra. Este meg buli lesz. 

Képek megint

 Ezek a képek múlt héten vasárnap készültek.




Ez volt az az isteni finom kajaaaa! :)

 Ez kedden készült, amikor kicsit beittunk és karneválos cuccokat találtunk :) /Samar és Nicolas a két francia/

 Natalija, a szlovén lány
Ez tudom, ótvar, de csak hogy engem is lássatok :) Mellettem Natasa ült, aki Natalija unokatesója. Itt volt pár napot.

Natalija és Nicolas


Ez múlt vasárnap volt a buli után a Mauiban

Ő a kisebbik főnök A két testvér közül ő a fiatalabb és a spanolósabb. Ő dolgozik a Mauiban. Mellette Fleur van, a holland lány, aki már múlt héten elment.

 Ez egy csoportkép, nem tudom, mikor készült Samar képei között találtam. A bal oldalon van David, a kisebbik főnök, mellette kettővel arrébb, a guggoló sorban Santy, a bátyja. Ő a nagyobbik főnök. Köztük meg Santy nője a gyerekekkel.
 Natalija és Samar