2011. augusztus 7., vasárnap

Pénteken átjöttek a másik lakásból, megittunk pár sört, beszélgettünk, és miután elmentek, lefeküdtünk aludni. A másik lakásból a két lány (Justina és Sonja) elmentek még utána inni és buliztak is reggelig. Másnap persze szinte egész nap aludtak.
Szombaton eljött a tulaj a lakásba. Ez meg volt beszélve, mert múlt héten hétvégén már voltak itt, ugyanis akkor kellett fizetnünk. Ekkor mondták a többiek a tulajéknak (egy spanyol házaspár), hogy kellene internet, mert amit néha veszünk a Vodafone-ban, nagyon rossz. A feleség körbejárt egy csomó szolgáltatót és mondta, hogy a legjobbat fogja megvenni. Most szombaton csak a férj jött el, megjavította a tévét és hozott internet sticket. Ez most nem Vodafone-os, hanem Movistar-os. Úgy tűnik, hogy egész jó. Eddig nem szakadt meg, korlátlan, és havi 44 euróba kerül. Szóval ezt osztjuk 4 felé. Így még mindig jobb havi 44 eurót fizetni egy normális internetért, mint egy hetes internetért 20 eurót. Úgyhogy most tök jó, mert lett tévénk és internetünk is! :)
Miután elment szombaton a tulaj, Natalija, Nicolas és én lementünk a partra. Nagyon jó idő volt egész nap, csak késő délután mentünk vissza a lakásba.
Nem sokkal később Hugo betoppant a cuccaival, ugyanis átköltözött hozzánk. Ő eredetileg a másik apartmanban lakott, de neki az nem jött be annyira. Szóval ő most Samar szobájában van. Eléggé kitolt a másik két lánnyal, mert így nekik majd többet kell fizetniük. De ezt még megpróbálják megbeszélni a tulajjal.
Szombat este Natalija, Justina és én elmentünk bulizni. Egyébként mindig ugyanabba a discoba megyünk, mert oda ingyenes a belépés, ha mondjuk, hogy az Animafestnél dolguzunk. Ez elég jó hely, Tropicana a neve. Itt láthattok egy gyenge minőségű képet a bejáratról! :)


Van egy másik hely is, ahova ingyen bemehetünk, ez a QK Disco, de az tele van tinédzserekkel.

Ma, vasárnap, miután felkeltünk elmentünk csatangolni a környező városokba. Fél 1 körül indultunk el a lakásból és 4re már itt voltunk. A terv az volt, hogy nem nem volt terv! :) Ahogy már egyszer írtam, itt olyan a vonatozás, hogy nincsenek kalauzok, csak az állomásoknál kapukon kell átmenni be és/vagy kifelé menet. Nem mindegyik állomásnál van ilyen kapu, mert van amikor csak simán kisétálhatsz jegy nélkül, vagy éppen felszállhatsz a vonatra jegy nélkül. Mi azt csináltuk, hogy elsétáltunk Santa Suzannába, felszálltunk a vonatra, és amikor láttunk egy jobbnak tűnő várost, leszálltunk a vonatról. Persze jegy nélkül voltunk, így figyelni kellett, hogy az adott állomáson van-e kapu vagy csak simán kisétálhatunk. Ha lett volna kapu, az sem probléma, mert megvárjuk a következő vonatot és megyünk tovább a következő városba. :) Egyébként fél óránként megy a vonat mindkét irányba. Mi Malgratból Barcelona felé mentünk, mert a másik irányban csak Blanes van, az az utolsó megálló.
Szóval, az első állomás Canet de Mar volt. Kis aranyos város, van egy utca, éttermekkel és bárokkal, ezen kívül majdnem semmi nem volt. Kisebb, mint Malgrat szerintem. Meg vasárnap egyébként sincs nagy élet.
Itt van néhány kép:











A következő állomás Arenys de Mar volt. Ez még kisebb és még kihaltabb kisváros, mint Canet. Itt tényleg nem volt semmi, egy kicsit sétáltunk, utána visszamentünk a vonatállomásra.
Arenys képekben:







Arenys után már nem mentünk tovább Barcelona felé. Visszafelé vettük az irányt. Elmentünk Calellaba, ahol már voltunk többször is. Nekem nagyon tetszik ez a város, tele van boltokkal, éttermekkel egy hosszú utca. Kb. ennyi, de nagyon aranyos város. Ettünk egy fagyit megint, és utána hazamentünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése