2011. augusztus 29., hétfő


Akkor most elmesélem, mi történt múlt hét hétfő óta. Előre szólok, hogy lehet, hogy tömör lesz, mert a memóriám olyan, mint az aranyhalé!

Hétfőnél hagytam abba…Azt hiszem, hogy a kínai hajvágás után nem csináltunk nagyon semmit.

Kedden munka után lementünk a partra Sonjával és Hugoval. Sonja egyedül lett volna a lakásban, mert Justinának eljött a tesója látogatóba és kedden mindkettek elmentek Barcelonába. Justina egyébként keddtől most hétfőig szabadnapos volt. Holnap jön újra. Múlt héten így nagyon nem is találkoztunk vele és a tesójával, mert mindig voltak valahol napközben és csak késő este értek vissza a lakásba. Néha még Sonja sem találkozott velük annak ellenére, hogy egy lakásban laknak.
Szóval kedden strand után főztünk, és filmet néztünk utána. Nagyon jó volt minden, a kaja is és a film is. Megsütöttünk mindent, amit a fagyóban találtunk: zöldség, hús, hal, és még sült krumpli is volt.

Szerdán majdnem ugyanez volt a program, csak más kaját csináltunk! Tényleg nagyon keverem a napokat és lehet, hogy ez csütörtökön volt… Na mindegy! Az biztos, hogy két nap főzőcskéztünk és filmeztünk.

Akkor most kihagyom a csütörtököt, mert tényleg nem rémlik, mi melyik nap volt! :D Megbocsátotok, ugye? :D

Pénteken végre találkoztunk Justina tesójával. Szinte ugyanúgy néznek ki! Aranyos lány, de nagyon nem ismertük meg, mert nem sokat találkoztunk. Ezenkívül pénteken érkezett meg Hugo egyik német barátja, Maria. Ő is kedves lány, róla persze többet megtudtam, mert ő nálunk lakott egy darabig.
Munka után Hugoval és Mariaval lementünk a partra. Beborult, és kicsit lehűlt a levegő, ezért én nem úsztam, csak Hugo és Maria. Nagyon szép volt a part és az ég, még szivárványt is láttunk.
Este átmentünk Sonjáék lakásába, iszogattunk, beszélgettünk. Én főleg Nicolas-val beszélgettem, nagyon jó volt, mert többet megtudtam róla, meg hogy mit gondol rólam. A gyakorlatom elején nem volt ennyire jó a viszonyunk, mert nem is ismertük egymást annyira, viszont most már sokkal jobb, hiányozni fog, ha már nem lesz itt. Ami már csak napok kérdése…
Na, de nem akarom szomorúra venni az irányt! Jól éreztük magunkat pénteken, jó volt a társaság meg minden. Én Hugoval és Mariával mentem haza a buliból, mi olyan fél 4 körül értünk haza. Sonja, Nicolas, Justina és a tesója, Ilona, még tovább maradtak.

Szombaton Nicolas elmesélte, hogy péntek éjszaka ellopták az iPhone-ját. Elég durva, mert azért nem olcsó egy olyan okostelefon… Ezért szombaton elment a rendőrségre, de persze nem tudnak mit csinálni. Csak a formaságoknak tesznek eleget, kitöltetnek papírokat és ennyi. Amíg a kis pórul járt francia lakótársunk ezt elintézte, mi (Hugo, Maria és én) lementünk a partra. Nem volt valami jó idő…sütött a nap, de fújt a szél, nagyon felhős volt az ég és csak néha bújt elő az a fránya nap. Később csatlakozott Nicolas is és Sonja is. Viszont 5-6 óra felé feljöttünk a partról, mert már szinte fáztunk. Ezután én elmentem a kínaival és a német lánnyal Calellaba vacsorázni. Most mindenki kipróbálta a paellát, a nemzeti ételt. Attól tartottam, hogy nem fog ízleni, de szerintem nagyon jó volt. A paellát szinte minden étteremben két fő részére készítik, és utána két tányérra tálalják, úgyhogy eddig nem tudtam megkóstolni. Viszont szombaton Calellaban találtunk egy helyet, ahol ez nem így van és mindenki rendelhet úgy paellát, hogy nem kell osztozkodnia. Egyébként nagy adag, azért kell legalább két főnek osztoznia rajta. Szóval finom volt meg tele volt mindenféle tengeri herkentyűvel. Viszont többet nem hiszem, hogy fogok enni, mert iszonyatosan drága.  Szinte mindenhol 10 euró felett van…és ez csak egy tál étel…Más részről viszont megértem, mert tényleg a kagylótól kezdve, a különböző halakon át, a különböző rákokig mindent beleraknak.
Miután hazaértünk, csak bedőlt mindenki az ágyába, mivel másnap elmentünk Barcelonába.

Vasárnap mindenki felkelt 10 körül, megreggeliztünk és még egy délelőtti vonatot elcsíptünk és elmentünk Barcelonába. Ismét csak én, Hugo és Maria voltunk. Nicolas nem tudott jönni, mert megint mennie kellett valami irodába az ellopott telefonja miatt, meg délután megérkezett a holland srác, őt fel kellett vennie egy sarkon és elvezetni a lakásunkba…pont úgy, ahogy értem jött pontosan 8 hete. Hát igen, rohan az idő! Júliusra már nem is emlékszem olyan régen volt, augusztus meg csak úgy elröpült… :D
Szóval, vissza a történésekhez! 1 óra körül megérkeztünk Barcelonába, és elkezdtük megint a városnézést. Megnéztünk két Gaudi épületet - a nevüket nem tudom, csak az maradt meg, hogy mindkettő „Casa valami” -, megnéztük a Sagrada Familiát, meg a Park Güellt. A Park Güellt egyszerűen nem tudom megunni. Igaz, csak kétszer láttam, de annyira szép ott minden. Múlt alkalommal szebb volt, mert színesebb volt. Most már egy csomó virág levirágzott, de ennek ellenére nagyon élvezhető! Csináltam képeket megint, de nem töltök fel, mert a net nagyon rossz most.
Útban a Park Güell felé bementünk egy boltba, és vettünk szendvicsnek valót: kenyeret, szalámit, sajtot meg salátát. Mikor végre a parkba értünk, elkezdtünk szendvicseket gyártani és enni. :D
Mialatt mi Barcelonában voltunk, megérkezett Maurice, a holland srác. Este, mikor hazaértünk találkoztunk vele, főztünk, beszélgettünk. Kedves srác, nagyon nyitott. Most egy pár napig a mi lakásunkban fog aludni, mert a másik tele van. De utána átköltözik véglegesen a másikba.

Ma csak Sonja, Nicolas és én voltunk az irodában. Hugo Barcelonába ment Mariával, mert shoppingolni akartak, Maurice is elment velük, Justina pedig még ma is szabadnapos volt. Holnap már viszont tele lesz az iroda, mert jön Maurice is, Justina is és Hugo is.
Most csak ketten vagyunk a lakásban, Nicolas meg én. Munka után kitakarítottunk, mert már nagyon nagy volt a retek a lakásban. Ő meg most tunyul, én meg írom a kis cuki blogomat! :D A többiek még mindig nem értek vissza.. De nemsokára szerintem betoppannak.

Holnap lesz Nicolas utolsó napja, mert szerdán hazautazik. Pénteken meg Sonja utazik haza, hétfőn Justina és már tényleg nem lesz senki a régiek közül. Furcsa lesz, de kíváncsi vagyok az újakra is.

2011. augusztus 22., hétfő


Csütörtökön munka után lementünk a partra, utána meg vacsoráztunk. Natalija, aki csütörtöktől kezdve már nem dolgozik, egész nap unatkozott, úgyhogy csinálta paradicsomos húsgombócot. Nagyon finom volt, pont olyan, mint a mi magyar paradicsomos húsgombócunk. Mondtam is neki, hogy tuti lopják a receptjeinket. :)

Pénteken Sonja és Natalija Barcelonaba mentek és csak fél 11 körül értek vissza. Én már csütörtökön mondtam mindenkinek, hogy pénteken főzök nekik valami magyarosat. Mivel a rakott krumpli elég egyszerű és nem kell sok minden hozzá, így azt csináltam. Justina vegetáriánus, úgyhogy csináltam egy vega verziót (kolbász helyett mindenféle zöldséget tettem bele) is. Lett két tepsi rakott krumpli, ami bőven elég volt a hat éhes embernek. :) Mindenkinek nagyon ízlett, dicsérgettek, még a vega változat is nagyon jó lett! :) Kb. éjfél körül fejeztük be a késői vacsorát. Utána  fél  4ig a teraszon beszélgettünk.

Szombaton egész nap a parton voltunk. Persze, ki mikor kelt az előző napi késői fekvés miatt. Natalija kelt fel és ment le a leghamarabb, utána én is letipegtem. Később csatlakozott hozzánk Sonja és Hugo is. Nicolas egész nap ki sem mozdult, csak fetrengett az ágyában. Dög meleg volt a parton. Este Hugo főzött nekünk. De nem kínait, csak valami paradicsomszószos borsós, halas tésztát. Nem volt rossz. Utána szokás szerint elmentünk bulizni…Elég húzós este volt! :) Bor, gin-tonik, abszint, tequila…esti  fürdőzés a tengerben! :) Nagyon jó volt az egész! Ez volt Natalija utolsó szombat éjszakája Malgratban, úgyhogy ezért aprítottunk így bele az éjszakába. Fél 7 körül értünk haza, ettünk egy kicsit a megmaradt tésztából és elmentünk aludni.




Vasárnap mindenki nagyon másnapos volt, rajtam kívül. A fiúk aludtak egész nap, Natalija hol aludt, hol meg pakolt, mert hétfőn utazott haza. Délután vettünk a fiúkkal Natalijának búcsúajándékot (egy táskát és egy I <3 Barcelona feliratú felsőt), este meg elmentünk egy olasz kajáldába. Ez volt a kedves kis szlovén lakótársunk utolsó vacsorája. :( A kaja nem volt a legjobb, de azért jól éreztük magunkat. Vacsora után visszasétáltunk a lakásba, beszélgettünk egy kicsit és fél 1 körül elmentünk aludni. 







 

Ma ismét egy nagyon meleg napra ébredtünk. Az irodában megint majd meg sültünk. 10-11 felé feljött az irodába Natalija elköszönni. Akkor láttuk utoljára, mert 1 óra körül már indult is el Gironába, mert neki onnan indult a repülője. Valamikor éjszaka 2 körül fog megérkezni Szlovéniába.
Nekem máris hiányzik. Nagyon megkedveltem, aranyos lány volt. Úgyhogy most már csak 3an lakunk ebben a lakásban…de nem sokáig. Jövő héten Nicolas is hazautazik, és utána kb. 2 hétig nem fog senki sem beköltözni a helyére. Majd csak 15én fog jönni egy francia srác, addig senki. Szépen lassan elmennek az emberek innen. Nicolas és Sonja szeptember 1-2 körül, Justina 5-én megy haza. Így majd csak Hugo és én maradunk a régiek közül. A helyükre persze jönnek újak: jövő héten hétfőn egy holland fiú jön, szeptember 1-én egy portugál lány, 5-én egy német fiú, 15-én egy francia fiú, és valamikor 24-e körül egy talán lengyel lány.
Ma délután Nicolassal levágtuk Hugo haját. Nagyon vicces volt, de jó lett nagyon. Elég nehéz egy szögegyenes kínai haját vágni. :D 

Ha gondoljátok, nézzétek meg a képeket és a videókat Nicolas blogjában: 

http://elgabacho.uniterre.com/

2011. augusztus 17., szerda

Egész hétvégén nagyon jó idő volt, így mindkét nap csak a parton voltunk napközben. Nagyon meleg volt, így más értelmesebb programot nem tudtunk csinálni.

Szombaton, estefelé feljöttünk a partról, és utána este elmentünk buliba. Most kipróbáltunk egy másik helyet, de nagyon kár volt, mert kb. fél órát voltunk ott, utána átmentünk a Tropicanaba. Az a Palm Beach nevezetű hely, ahol először voltunk, tele volt tinikkel...Mindenhol tinik vannak, kivéve a Tropicanaban. :) Ezért jobb a Tropi. :) Amikor átmentünk a Palm Beachből a Tropicanaba, összefutottunk Daviddal. Ő a Mauiban dolgozik hétvégenkén, mint pultos. Natalija volt olyan részeg, hogy elhívta őt is a Tropicanaba...Kicsit fura volt, mert ő csak állt egy helyben, a piáját kortyolgatta, aztán egy fél óra után lelépett. Nem igazán a táncparkett ördöge! :) De jobb is volt, hogy elment, mert mindenki feszélyezve érezte magát... :D

Vasárnap is egész nap a parton voltunk. Nagyon durva dolog történt: megint találkoztunk medúzával. De most egész közel volt a parthoz. Szinte pár méterre. Natalijaval bementünk egy kicsit, és én csak kinyújtottam a karomat, hogy beljebb ússzak, erre nem hogy megtapiztam a szerencsétlen döglött medúzát...? Persze jól megijedtem, és "rohantam" ki a vízből. Ezután kb. mindenki látta, hogy egy medúza van a vízben. Pár órával később, meg megint csak arra lettünk figyelmesek, hogy egy rakás ember áll a parton és nézi a vizet. Én odamentem, jó bámészkodó módjára, hogy lássam mi történik. Még egy medúza volt, az is döglött volt és egy ember próbálta visszalubickoltatni a tengerbe. Ezt máig nem értem, hogy miért tette, mert a sodrás úgyis kifelé viszi...Na mindegy. A parton a homokban még egy a medúza egyik alkatrészét is láttam. De az tök szép átlátszó zselés cucc volt, ellenben a fehéres, kék szélű döglött medúzával. Ezek után már a part közelében is veszély van, nem csak beljebb,  szóval a sárga jelzésig soha többet nem fogok beúszni. Ettől a kis izgalomtól eltekintve nem történt más vasárnap. Estefelé páran elmentek egy bárba meccset nézni, mert Barca-Real Madrid meccs volt. Szóval vasárnap nagyon nem csináltunk semmit.

Hétfőn délután elmentek Hugo barátai, a két lány és az egy fiú. Nagyon aranyosak voltak, én mindegyiket megkedveltem. :) Munka után Hugoval el akartunk menni a Mercadona nevű szupermarketbe, de sajnos feleslegesen mentünk, mert zárva volt. Azt tudtuk, hogy hétfőn volt valamilyen ünnep, de nem gondoltuk, hogy egy nagyobb bevásárlóhely is bezár... Így üres kézzel..illetve szatyorral jöttünk vissza a lakásba. Miután visszaértünk, elkezdtünk pizzát csinálni. Natalija megcsinálta a tésztát, utána meg pakoltuk rá a dolgokat. Nagyon finom lett. Kétfélét csináltunk: egy szalámis, zöldségeset és egy tonhalas, paradicsomos, paprikásat. Jól lakott mindenki. Ekkor csak Fleur, Natalija, Hugo, Nicolas és én voltunk a lakásban. Nicolas barátja hétfőn reggel elment egy másik városba, mert ott van valami barátja. Ma, azaz szerdán, jött vissza.

Kedden munka után megint elmentem Hugoval a Mercadonaba, mert már tényleg kellett néhány dolog. Sajnos megint nem jött össze. Valamiért kedden is zárva volt. Elég szívás, mert kicsit messze van és a nagy semmiért elmenni nem igazán jó...Ráadásul semmi tábla nem volt kirakva. Én már ott voltam, hogy sírva fakadok és felgyújtom az egészet. De nem tettem, nem kell aggódni! :) Miután visszaértünk a lakásba kicsit beszélgettünk és utána le akartunk menni a medencébe. Csak Natalija és én mentünk, de sajnos zárva volt, úgyhogy mentünk vissza. Ezután elég sokáig hülyéskedtünk négyen, utána fél 1 körül lefeküdtünk aludni. Valami suhanc, részeg banda kiabált, de egy idő után abbahagyták, úgyhogy tudtunk aludni.

Ma, szerdán, munka után elmentünk a Carrfurba. Úgyhogy ma már meg tudtuk oldani a bevásárlást. Justina, Hugo és én mentünk. Mindenki vett egy csomó cuccot, főleg Hugo. Aztán persze sírt a szája, mert nehéz volt a táskája. Erre kitalálta, hogy vigyünk el egy bevásárlókocsit. Persze elvittünk egyet, csak 50 centbe került, de ezzel megspóroltunk magunknak egy nagyon hosszú utat hazafelé a nehéz táskákkal. Megpróbáltuk aztán a liftbe is begyömöszölni a bevásárlókocsit, de sehogysem fért be, úgyhogy otthagytuk a lépcsőházban. :) Legközelebb jó lesz! :)
Most csak én és Hugo vagyunk itthon, mert a többiek (Natalija, Sonja és Nicolas) elmentek vacsorázni, lehet, hogy még buliba is elmennek. Egyébként ma volt volt Natalija utolsó napja, de csak majd jövő hét elején megy haza. Úgyhogy holnaptól én veszem át a helyét, én leszek a menedzser asszisztens...Remélem menni fog!

2011. augusztus 13., szombat

Csütörtökön délután megérkezett Fleur. Lementünk a partra, aztán este elmentünk vacsorázni. Mindenki ott volt, kivéve Justina. Elég sokan voltunk (10en): mi 4en, akik itt lakunk, Sonja a másik lakásból, Nicolas egyik barátja (a csaj egy kicsit unszimpi lett...), Hugo 3 ázsiai haverja (kettő lány és egy fiú - a fiú és az egyik lány aranyos, a másik lány nem nagyon tud angolul, így nem is nagyon beszél), és Fleur a visszatérő holland lány. :) Majd töltök fel képeket is a csütörtök estéről, mert készült egy pár.
A Chamaco nevű helyre mentünk el kajálni. Itt már egyszer voltunk vasárnap bulizni, ez a parton van. Mexikói kajálda, nagyon jó! Nem tudnám megmondani, hogy mit ettem, de nagyon finom volt. Még sombrérot is kaptunk  arra az időre, amíg ott voltunk. :) Nagyon vicces volt, mert nagyon nagy volt a sombrero, így alig férünk el az asztalnál.
Ezután elmentünk buliba a Tropicanaba. Nagyon béna zene ment, így átmentünk a QKba (igen, a kukába mentünk :P). Itt habparty volt!!! :) A társaság fele nem akart bemenni, mert nem akartak elázni, de Fleur, Natalija, Sonja, Hugo és én bementünk. Nagyon jó volt! :) Persze megint tele volt a hely tinikkel, így néha elég öregnek éreztem magam! :( De tényleg nagyon nagy élmény volt! :) Térdig voltunk a habban, meg fújták ránk a habot...
Mi 3 körül hazaértünk, megfürödtünk, lefeküdtünk és egyből utána a többiek is megérkeztek, akik a Tropicanaban voltak.
Pénteken Nicolas megint szabadnapos volt. Ő, a barátja és Hugo ázsiai barátai elmentek Barcelonaba. Ők 5en csak fél 12 körül értek haza. Mi munka után lementünk az úszómedencébe, kicsit játszottunk, aztán feljöttünk, mert már nagyon hideg volt. Főztünk vacsorát, de csak paradicsomos tésztát zöldséggel, szóval semmi komoly.. :) Utána megnéztük a Black Swant és elmentünk alukálni.
A mai programot nem tudom, majd még kiderül.
Amúgy a pénteki nap elég vicces volt az irodában. Mivel Nicolas szabadnapos volt, Hugo ugrott be a helyére, hogy ő is gyakorolja a telefonozást, mert ő eddig nem csinálta. Egyszer csak megcsörrent a telefon, Hugo felvette és csak azt láttuk, hogy majdnem beleröhögve a telefonba mondja, hogy "un momento" és hangosan röhögve adja át a telefont Davidnak. Mindenki szakadt a röhögéstől, még Davidnak is kellett egy kis idő, mire meg tudott szólalni a telefonba. Persze így leírva lehet, hogy nem tűnik viccesnek, de akkor nagyon az volt. Utána mondta David félkomolyan, hogy azért legközelebb ne így csinálja. Mellesleg, ahogy Hugo utána elmondta, csak annyit hallott a telefonban, hogy valaki spanyolul beszél, és annyit mond, hogy Santy. Erre ő meg odanyomta a telefont Davidnak... :D Olyan lüke. Ez amúgy mindennapos, hogy valaki Santyval vagy Daviddal akar beszélni, és spanyolul nyomja a szöveget. Ilyenkor mi meg csak annyit tudunk mondani, hogy "si, un momento" és átpasszoljuk a telefont.
Meg én pénteken egy kicsit odaszóltam Davidnak, amikor mondta, hogy Finnországba nem fog menni, mert az messze van. A finn lány, meg csak nézett, hogy nemár, mért nem akar menni. Én meg erre mondtam, hogy ja, mert Szingapúr olyan közel van... :) Ez Hugonak tetszett a legjobban, persze David sem sértődött meg, csak mosolygott. David egyébként sokszor megy külföldre, főként iskolákba, hogy promotálja az Animafestet. Szingapúrba meg most azért megy, hogy egy kicsit kikapcsolódjon. Szeptember elején megy ki és október elején jön vissza. 4 éve, mióta itt dolgozik, soha nem ment el szabadságra, így már eléggé kijár neki egy kis pihi. Azt mondta, hogy októberben majd eljön Magyarországra is. Nem tudom, mi lesz belőle, de majd meglátjuk. Egyébként nem ez lenne az első budapesti látogatása.
Most egyelőre ennyi! :)


2011. augusztus 10., szerda

Eddig nem sok minden történt hétfő óta. Hétfőn és kedden lementünk munka után a lakásunk úszómedencéjébe és ott hülyéskedtünk. Tök jó volt, mert csak mi voltunk, így tudtunk ugrálni, játszani. 
Ma, szerdán, a partra mentünk munka után, mert nagyon jó volt az idő, és még a nap is eléggé sütött 6 után. Röpiztünk, úszkáltunk, megittunk egy-egy sört és olyan 9 körül hazaértünk.
Most itt van Nicolas egyik barátja, aranyos lánynak tűnik. Holnap meg jönnek Hugo barátai, és Fleur, a holland lány, aki már befejezte július elején a gyakorlatát itt, de visszajön egy kicsit nyaralni! :) Szóval elég sokan leszünk holnaptól kezdve.
Holnap valószínűleg elmegyünk valahova vacsorázni, mivel elég sok új arc lesz és Fleur is itt lesz megint. Hétvégén lehet, hogy Barcelonaba megyünk, de még semmi nem biztos.

2011. augusztus 7., vasárnap

Pénteken átjöttek a másik lakásból, megittunk pár sört, beszélgettünk, és miután elmentek, lefeküdtünk aludni. A másik lakásból a két lány (Justina és Sonja) elmentek még utána inni és buliztak is reggelig. Másnap persze szinte egész nap aludtak.
Szombaton eljött a tulaj a lakásba. Ez meg volt beszélve, mert múlt héten hétvégén már voltak itt, ugyanis akkor kellett fizetnünk. Ekkor mondták a többiek a tulajéknak (egy spanyol házaspár), hogy kellene internet, mert amit néha veszünk a Vodafone-ban, nagyon rossz. A feleség körbejárt egy csomó szolgáltatót és mondta, hogy a legjobbat fogja megvenni. Most szombaton csak a férj jött el, megjavította a tévét és hozott internet sticket. Ez most nem Vodafone-os, hanem Movistar-os. Úgy tűnik, hogy egész jó. Eddig nem szakadt meg, korlátlan, és havi 44 euróba kerül. Szóval ezt osztjuk 4 felé. Így még mindig jobb havi 44 eurót fizetni egy normális internetért, mint egy hetes internetért 20 eurót. Úgyhogy most tök jó, mert lett tévénk és internetünk is! :)
Miután elment szombaton a tulaj, Natalija, Nicolas és én lementünk a partra. Nagyon jó idő volt egész nap, csak késő délután mentünk vissza a lakásba.
Nem sokkal később Hugo betoppant a cuccaival, ugyanis átköltözött hozzánk. Ő eredetileg a másik apartmanban lakott, de neki az nem jött be annyira. Szóval ő most Samar szobájában van. Eléggé kitolt a másik két lánnyal, mert így nekik majd többet kell fizetniük. De ezt még megpróbálják megbeszélni a tulajjal.
Szombat este Natalija, Justina és én elmentünk bulizni. Egyébként mindig ugyanabba a discoba megyünk, mert oda ingyenes a belépés, ha mondjuk, hogy az Animafestnél dolguzunk. Ez elég jó hely, Tropicana a neve. Itt láthattok egy gyenge minőségű képet a bejáratról! :)


Van egy másik hely is, ahova ingyen bemehetünk, ez a QK Disco, de az tele van tinédzserekkel.

Ma, vasárnap, miután felkeltünk elmentünk csatangolni a környező városokba. Fél 1 körül indultunk el a lakásból és 4re már itt voltunk. A terv az volt, hogy nem nem volt terv! :) Ahogy már egyszer írtam, itt olyan a vonatozás, hogy nincsenek kalauzok, csak az állomásoknál kapukon kell átmenni be és/vagy kifelé menet. Nem mindegyik állomásnál van ilyen kapu, mert van amikor csak simán kisétálhatsz jegy nélkül, vagy éppen felszállhatsz a vonatra jegy nélkül. Mi azt csináltuk, hogy elsétáltunk Santa Suzannába, felszálltunk a vonatra, és amikor láttunk egy jobbnak tűnő várost, leszálltunk a vonatról. Persze jegy nélkül voltunk, így figyelni kellett, hogy az adott állomáson van-e kapu vagy csak simán kisétálhatunk. Ha lett volna kapu, az sem probléma, mert megvárjuk a következő vonatot és megyünk tovább a következő városba. :) Egyébként fél óránként megy a vonat mindkét irányba. Mi Malgratból Barcelona felé mentünk, mert a másik irányban csak Blanes van, az az utolsó megálló.
Szóval, az első állomás Canet de Mar volt. Kis aranyos város, van egy utca, éttermekkel és bárokkal, ezen kívül majdnem semmi nem volt. Kisebb, mint Malgrat szerintem. Meg vasárnap egyébként sincs nagy élet.
Itt van néhány kép:











A következő állomás Arenys de Mar volt. Ez még kisebb és még kihaltabb kisváros, mint Canet. Itt tényleg nem volt semmi, egy kicsit sétáltunk, utána visszamentünk a vonatállomásra.
Arenys képekben:







Arenys után már nem mentünk tovább Barcelona felé. Visszafelé vettük az irányt. Elmentünk Calellaba, ahol már voltunk többször is. Nekem nagyon tetszik ez a város, tele van boltokkal, éttermekkel egy hosszú utca. Kb. ennyi, de nagyon aranyos város. Ettünk egy fagyit megint, és utána hazamentünk.